Slide background

Pamokų laikas

1. 08:00 - 08:45

2. 08:50 - 09:35

3. 09:45 - 10:30

4. 10:40 - 11:25

5. 11:30 - 12:15

6. 12:20 - 13:05

7. 13:10 - 13:55

8. 14:00 - 14:45

2018-2019 m. m. bibliotekos archyvas

„Žemynos“ direktorius – apie naujuosius mokslo metus…Greitai rugsėjo  1 – oji – Mokslo ir Žinių diena. Su kokiomis mintimis šią dieną sutinka į 37 – ąjį rugsėjį žengianti  „Žemynos“ pagrindinė mokykla? (apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, rugpjūčio 17, p.5).

Vasara „Žemynoje“Vasarą vaikai nelanko mokyklos, turi daug laisvo laiko ir, žinoma, energijos. Todėl – puikus sprendimas – stovyklos. Mūsų mokykloje vyko net 9 stovyklos, stovyklavo 144 mokiniai, su mokiniais dirbo net 15 mokytojų (daugiau apie tai skaitykite direktoriau pavaduotojos ugdymui Aidos Stakutienės straipsnyje, „Auksinėje varpoje“. – 2019, liepos 10, p. 3.).

 Vasara eina, darbai „Žemyną“ giria… Pakruojo „Žemynos“ pagrindinės mokyklos teritorijoje keičiasi vaizdas (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019. – birželio 22, p. 5.).

 Pakruojo trasoje – Australijos dviratininkai. Lietuvos dviračių sporto federacijos BMX čempionato 2 – ajame etape kartu su mūsų šalies dviratininkais rungtyniavo Rusijos federacijos bei Australijos sportininkai. Mažųjų dviračių kroso trasoje nugalėjo ir mūsų mokyklos sportininkai: Agnė Rimkutė, Rokas Morkūnas ir kiti (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, birželio 5, p. 3.).

Geriausi futbolininkai – „Žemynoje“ ir „Atžalyne“Rajono bendrojo lavinimo mokyklų 8×8 futbolo varžybose savo amžiaus grupėje pirmąsias vietas laimėjo „Žemynos“ pagrindinės mokyklos (kūno kultūros mokytojas Ramūnas Varneckas)…(daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, birželio 5, p. 3.).

Dovana jauniesiems skaitytojams. Tarptautinės vaikiškos knygos dienos šventei mokyklos bibliotekos ir Pakruojo Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos vaikų erdvės geriausiems skaitytojams paruošėme staigmeną. Dovanojome Naisių vasaros teatro spektaklį bei nemokamą edukacinę kelionę į Vilnių (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, gegužės 25, p. 7.).

Viešojo kalbėjimo anglų kalba popietė „Mano svajonė“. Rajono mokyklų 5-8 klasių mokinių popietėje „Mano svajonė“, vykusioje „Žemynos“ pagrindinėje mokykloje, viešojo kalbėjimo anglų kalba įgūdžius  demonstravo 25 dalyviai iš Lygumų, „Žemynos“, Balsių, Pašvitinio pagrindinių mokyklų bei Linkuvos gimnazijos (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, gegužės 18, p. 7.).

Šaltukas. Bendra miškasodžio talka – pirmoji mūsų šalyje po įvykusios miškų urėdijų pertvarkos. Talkininkų gretos buvo gerokai retesnės nei praėjusiame miškasodyje. Simboliniu „Žalgirio“ vardu pavadintame miške eglaites sodino ir mūsų mokyklos direktorius Darius Ramonas (daugiau apie tai skaitysite „Auksinėje varpoje“. – 2019, gegužės 4, p.2.).

Švyti žalias šviesoforas. Pakruojo „Žemynos“ pagrindinėje mokykloje vyko Lietuvos moksleivių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ pradinių klasių mokinių varžybų „Šviesoforas“ rajono antras etapas. Varžybų tikslas – ugdyti jaunųjų eismo dalyvių elgesio kelyje įgūdžius, mažinti eismo įvykių, kuriuose nukenčia vaikai (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje. -2019, gegužės 4, p. 2.).

Muzika nutiesė kelią į Prancūziją. Pavasaris Šeduvos gimnazijoje siejasi su skambiomis dainomis prancūzų kalba. Šiemet jau 11 – ąjį kartą vyko respublikinis prancūziškos dainos festivalis „Meilė keičia pasaulį“. Renginyje pasirodė frankofonai iš 23 Lietuvos ugdymo įstaigų, džiugino 25 skirtingi pasirodymai. Prancūzų kalba dainavo ir „Žemynos“ pagrindinės mokyklos moksleiviai (apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, balandžio 27, p. 2. ).

Išskirtiniai augintiniai. Viena iš „Žemynos“ mokyklos pradinukų klasių bent kelioms savaitėms buvo tapusi tikru traukos centru. Čia, vykdant vieną iš neformaliojo vaikų švietimo programų, iš pradžių „įsikūrė“ inkubatorius su kiaušiniais, o po kurio laiko ėmė cypsėti ir mažieji pūkuotukai (apie tai daugiau skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, balandžio 20, p. 3.).

Teisinių žinių konkurso „Temidė“ – protų mūšio nugalėtojai. Rajono policijos komisariato suorganizuotas moksleivių teisinių žinių konkursas. Pirmas etapas vyko Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijoje. Čia savo žinias įtvirtino ir mūsų mokyklos jaunosios policijos rėmėjos (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, balandžio 20, p.3.).

Su „Žalia nata“ – į muzikos glėbį! Rozalimo pagrindinėje mokykloje pavasario džiaugsmo, grožio, įkvėpimo ir harmonijos suteikė instrumentinis – vokalinis muzikavimo festivalis – konkursas „Žalia nata“. Nominacija už įtaigų muzikos kūrinių atlikimą apdovanotas ir mūsų mokyklos 4-5 klasių ansamblis „Ritmo apsupty“ (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje. – 2019, balandžio 13, p.2.).

Gyvenimas po skrybėle. Baigiantis frankofoniškam mėnesiui, Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos, Pakruojo „Žemynos“ pagrindinės mokyklos ir Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokyklos mokiniai pakvietė miesto ir rajono visuomenę į elegantišką prancūzų kalbos šventę „Gyvenimas po skrybėle“ (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, balandžio 13, p.2.).

Knygų žmonės – 20 – ojoje Vilniaus knygų mugėje. Keturias dienas šalies sostinėje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „LITEXPO“ rūmuose vyko 20 – oji „Vilniaus knygų mugė“. Mugėje dalyvavo ir mūsų mokyklos bibliotekininkė (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, kovo 2, p. 3.).

Linksmosiose melodijose – muzikavimo džiaugsmas, atlikėjų raiška. Jaunųjų pianistų fortepijoninės muzikos festivalyje „Linksmosios melodijos“ dalyvavo ir mūsų mokyklos mokinukės (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, vasario 28, p. 3.).

Saulė – dangui, meilė – Pakruojui… Pilnutėlėje Pakruojo kultūros centro salėje stipriu jausmu nušvito tradicinis koncertas „Su meile Pakruojui…“ Romantiškai ir jautriai pakruojiečiams dainavo jaunieji solistai iš Pakruojo „Žemynos“ pagrindinės mokyklos (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, vasario 28, p. 4.).

Dalinosi sėkmės istorija. Pirmadienį „Žemynos“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos susitiko su televizijos laidos „Bus visko“ ir „Zip FM“ radijo laidų vedėja Simona Albavičiūte (apie tai daugiau skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, vasario 6, p. 1.).

Meninio skaitymo nugalėtojai – vaikinai. Įvyko mokinių meninio skaitymo konkurso rajoninis etapas. 1 ir 3 vietos atiteko „Žemynos“ pagrindinės mokyklos moksleiviams (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019 vasario 6, p. 3.).

Žiemos taku – į metų knygos rinkimus. Pakruojo Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos vaikų erdvės bibliotekininkės Lina ir Gitana skubėjo į svečius pas Pakruojo „Žemynos“ pagrindinės mokyklos bibliotekininkes ir  antrų – trečių klasių mokinukus. Pradinukai dalyvavo akcijoje „metų knygos rinkimai“ (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, sausio 19, p. 7.).

Premjeroje – „Katės namai“. Tradiciškai prieš šv. Kalėdas dramos būrelio „Ir aš noriu vaidinti“ jaunieji Pakruojo „Žemynos“ pagrindinės mokyklos aktoriai parodė 1-4 klasių mokiniams, mokytojams ir tėveliams spektaklį pagal S. Maršako pasaką „Katės namai“ (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, sausio 5, p. 2.).

Knygų Kalėdos“ Prezidentūroje. Aštuntus metus skelbiama prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“. Ši akcija buvo visuomenės atsakas į situaciją – žmonės ėmė dovanoti naujas knygas, skaitytojų mėgstamas knygas miestų, miestelių, mokyklų bibliotekoms (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2019, sausio 5, p.3.).

Spindintis jaunimo žvaigždynas. Žvaigždėtas rajono dangus – sporto, muzikos, meno socialinėje, visuomeninėje veikloje ir kitose srityse įvertinti gabiausi, aktyviausi, iniciatyviausi…jų tarpe ir mūsų mokyklos moksleiviai (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2018, gruodžio 29, p.1.).

Pirmoji pasaka – gerumui… Pakruojo kultūros centro vaikų dramos studija „Spalvotas vežimėlis“ žiūrovus pakvietė į pirmąją Kalėdų pasaką. Smagioje premjeroje kūrybinius įgūdžius parodė mažosios – „Žemynos“ pagrindinės mokyklos pradinukės (daugiau apie tai skaitykite „Auksinėje varpoje“. – 2018, gruodžio 22, p.8.).

Mūsų draugai

Pasirinkite